انواع قهوه

قهوه اسپرسو:

اسپرسو را می توان قهوه ای بین قهوه ترک و فرانسه به شمار آورد چرا که دانه های آن معمولا درشت تر از ترک و ریز تر از فرانسه آسیاب می شود. قهوه اسپرسو نیز توسط دستگاه مخصوص به خود دم کشیده و عصاره آن توسط عبور آب با فشار بالا خارج می شود. همچنین جهت مقایسه انواع قهوه در فنجان، باید گفت که قهوه اسپرسو همراه با کف نازک و بدون لرد در فنجانی کوچک تر از قهوه ترک سرو می شود.

قهوه اسپرسو

قهوه ترک:

یکی از انواع قهوه های پر طرفدار قهوه ترک می باشد. این قهوه عمدتا با شاخصه هایی از قبیل دانه های پودری، آسیاب شده و کاملا نرم شناسایی می شود. قهوه ترک به وسیله قهوه جوش و بر روی شعله ملایم گاز آماده شده و در صورت طبخ مناسب، دارای کف روی فنجان می باشد. همچنین قهوه های ترک حاوی ته نشین یا با اصطلاح لرد در ته فنجان هستند.

قهوه ترک

قهوه فرانسه:

قهوه فرانسه که قهوه فیلتری نیز نامیده می شود، در مقایسه با قهوه ترک کمی درشت تر آسیاب می شود و آماده سازی آن نیز توسط دستگاه قهوه ساز و یا دستگاه فرنچ پرس صورت می گیرد.

یکی از ملاک های مقایسه انواع قهوه که در مورد قهوه فرانسه باید به آن اشاره کرد، روند فیلتر کردن است که در مورد قهوه فرانسه این روند توسط فیلتر های کاغذی در دستگاه قهوه ساز، و فیلتر های توری در دستگاه فرنچ پرس اتفاق می افتد که نتیجه آن قهوه ای رقیق، بدون کف و بدون ته نشین می باشد. توجه کنید که قهوه فرانسه در لیوان سرو می شود.

قهوه فرانسه

کاپوچینو:

کاپوچینو که کلمه ای ایتالیایی است به معنای “کلاه کوچک” می باشد. بدون شک این نوشیدنی ایتالیایی یکی از لذیذترین ترکیبات قهوه است که هر کسی با نوشیدن آن احساس تازگی و نشاط خواهد کرد.

شاید برای تان جالب باشد که بدانید چگونه نام این نوشیدنی شد کاپوچینو! فرقه ای از راهبان کاتولیک وجود داشتند که به نام کاپوچین معروف بودند و کلاهی سیاه بر سر می گذاشتند؛ حتما برای شما هم تعجب آور خواهد بود وقتی بشنوید که ایتالیایی ها تنها به این دلیل که کف شیر و پودر قهوه ی پاشیده شده روی یک فنجان قهوه شبیه به نوع لباس این راهبان بود را کاپوچینو نامیدند!

نوشیدنی پایه این قهوه نیز، اسپرسو است. برای تزئین کاپوچینو نیز معمولا از پودر قهوه و خامه استفاده می گردد.

گفتنی است کاپوچینوهایی که در گذشته تهیه می شد با کاپوچینوهای فعلی تفاوت جزئی دارند. کاپوچینوهای قدیمی تر و به اصطلاح سنتی نیاز به دستگاه اسپرسو دارند، چراکه شما علاوه بر نیاز داشتن به قهوه اسپرسو باید کف شیر هم داشته باشید! معمولا حدود ۱۶۰ تا ۱۹۰ میلی لیتر اسپرسو و همچنین فوم شیر جهت تهیه یک کاپوچینوی سنتی در کشورهای اروپایی لازم است.

کاپوچینو

کافه لاته:

کافه لاته  یکی از انواع نوشیدنی گرم با شیر است که پایه آن قهوه و شیر می‌باشد. معمولا کافه لاته از ترکیب قهوه اسپرسو با شیر تهیه می‌شود. کافه لاته در لغت به معنای قهوه (کافه) و شیر (لاته) می‌باشد و برای تهیه آن قهوه اسپرسو را با شیر داغ یا جوشیده ترکیب کرده و روی آن را با کف شیر می‌پوشانند. کافه لاته را معمولا در فنجان یا لیوان شیشه‌ای بلند سرو می‌‌کنند.

لاته

مراحل درست کردن لاته به شرح زیر است:

  1. یک شات اسپرسو در یک فنجان عصاره‌گیری کنید.
  2. شیر بخار داده‌شده اضافه کنید.
  3. به‌اندازه‌ی کمتر از یک سانتی‌متر به فنجان خود فوم شیر اضافه کنید.
  4. به دلخواهتان روی نوشیدنی طرح زده و آن را به یک لاته‌آرت تبدیل کنید.

هات چاکلت:

بسیاری از افراد با قهوه میانه‌ٔ خوبی ندارند و زمانی‌که قرار است نوشیدنی گرمی مصرف کنند، انواع چای یا هات چاکلت را انتخاب می‌کنند. هات چاکلت یکی از نوشیدنی‌های گرم و خوشمزه است که به‌راحتی می‌توان آن را در خانه تهیه کرد. این دسر دارای طعم قوی شکلات با حالتی خامه‌ای است که خوردن آن در فصول سرد سال بسیار لذت بخش است.

هات چاکلت

مواد لازم برای تهیه هات چاکلت:

  • ۲ فنجان سَر پُر شیر؛
  • ۲ قاشق غذاخوری شکر؛
  • ۱۱۲ گرم شکلات تکه‌ای تلخ و شیرین (کمتر از ۱ فنجان)؛
  • وانیل به میزان دلخواه؛
  • خامۀ زده‌شده (اختیاری)؛
  • مارشمالو (اختیاری)

طرز تهیه شکلات داغ یا هات چاکلت:

برای آشنایی با طرز تهیه هات چاکلت گام‌های زیر را دنبال کنید:

۱. شیر را در قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید ( به میزان دلخواه، می‌توانید مقداری شکر به آن اضافه کنید).

شیر را به نقطهٔ جوش آن (حدود ۸۲ درجهٔ سانتی‌گراد) برسانید. اگر دماسنج ندارید مشکلی نیست، از روی ظاهر شیر هم می‌توانید متوجه شوید که شیر چه زمانی به نقطهٔ جوش رسیده است. زمانی که حباب‌هایی در قسمت نزدیک دیوارهٔ قابلمه ایجاد شد، یعنی به دمای جوش نزدیک شده‌اید ولی شیر هنوز نجوشیده است.

مواظب باشید که شیر نجوشد، زیرا درنهایت نتیجهٔ کار شما خوب درنمی‌آید (هات چاکلت دلمه‌دلمه می‌شود).

۲. زمانی که شیر درحال گرم شدن است، شکلات تکه‌ای را به‌مدت ۳۰ ثانیه درون مایکروویو قرار بدهید. شکلات را خارج کنید و هم بزنید. سپس برای ۳۰ ثانیهٔ دیگر درون مایکروویو قرار دهید و هم بزنید. این کار را با فواصل مختلف تکرار کنید تا شکلات کاملا ذوب شود.

۳. زمانی که شیر به نقطهٔ جوش رسید (۸۲ درجهٔ سانتی‌گراد و حباب‌هایی در گوشهٔ قابلمه ایجاد شد)، گاز را خاموش کنید و شکلات ذوب‌شده را به شیر اضافه کنید و مخلوط کنید.

آمریکانو

این قهوه با اضافه کردن آب داغ به اسپرسو درست می شود. آب، کمی اسپرسو را تضعیف می کند، حجم قهوه ی بیشتری به شما می دهد، اما با طعم اسپرسو.

آمریکانو

مواد تشکیل دهنده

  • ۱۴-۱۸ گرم دانه قهوه
  • آب داغ یا تقریباً جوش
  • دستگاه اسپرسو
  • ترازو
  • آسیاب
  • تمپر (وسیله ای که برای فشرده کردن قهوه استفاده می شود)

دستورالعمل

  1. دانه های قهوه خود را برای یک شات دوتایی اندازه گیری کنید. آن­ها را ریز آسیاب کنید.
  2. اسپرسو را آماده کنید.
  3. آب را تا ۱۶۰-۱۷۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
  4. اسپرسو را داخل لیوان آب داغ بریزید، به ازای هر ۱ قسمت اسپرسو ۲ قسمت آب اضافه کنید.

قهوه گاندورما:

قهوه گانودرما : با سلام خدمت همه‌ی هموطنان عزیز خودم کشور ایران، امروز می خوام شما رو با محصول آشنا کنم که مطمئناً شگفت زده خواهید شدو بعد از اتمام صحبت ها بدون از دست دادن یک دقیقه میری و میگردی تا این محصول را پیدا کنی و استفاده کنی . دانشمندان کشور بزرگ عزیز ما ایران تونستن بعد از ده سال تحقیق و بررسی گیاهی رو وارد کشورمان کنند که تو کل دنیا به پادشاه گیاهان معروفه فقط تنها چهار کشور قدرت فرآوری این محصول را دارند اسم این گیاه است«قارچ گانودرما لوسیدوم» این قارچ به دلیل این که تنهایی به سادگی قابل استفاده نیست حتما باید با یک گیاه دیگه ای ترکیب بشه تا بدن انسان بتونه اون رو هم جذب کنه و هم هضم کنه که با انواع مختلف قهوه فرآوری میشه که داخل کشور عزیز خودمون فعلاً ۴ مدل داره ۱ کافه سوپریم (پودر قهوه با قارچ گانودرما و جنسینگ) ۲ کافه موکا(پودر قهوه با قارچ گانودرما) ۳ کافه لاته(پودر قهوه با قارچ گانودرما) ۴ کافه هات چاکلت(پودر کاکائو همراه با قارچ گانودرما) تولید میشه که در ادامه به خواص تک تک این چهار مدل قهوه با قارچ گانودرما اشاره میکنیم. و اما مکانیسم این قارچ به این صورت که اولین کاری که انجام میده : ۱ پاکسازی کبد و درمان کبد چرب ۲ تقویت سیستم ایمنی بدن ۳ از بین بردن آلرژی و حساسیت بدن ۴ تنظیم هورمون های زنانه و مردانه ۵ ترمیم و بازسازی و جوانسازی عضله های بدن انسان. منظورم از پاکسازی کبد این که خوب همه ما میدونیم کبد پالایشگاهی تو بدن ماکه تمام سم بدن میره داخل کبد و اگه ما این سم را از بین نبریم باعث بروز بیماری‌هایی مثل میگرن، پر شدن کیسه صفرا، سنگ ساز شدن کلیه، کک و مک صورت،درد گرفتن مچ پا ،سیاه شدن دور چشم و زرد شدن اسکلروز چشم و باعث خیلی از امراض دیگه میشه و اینم میدونیم که عضله کبد به صورت مستقیم و غیرمستقیم روی چهارتا مولفه ی خون تاثیر داره مثل : فشار خون،چربی خون ، قند خون و غلظت و یا رقیق بودن خون که اگه کبد ما سالم و پاک باشد در نتیجه این چهار مولفه خون تنظیم میشه. پس گانودرما با پاکسازی کبد باعث این میشه که خون سالمی به کل بدن ما برسه و جلوگیری کنه از بروز خیلی بیماریها و اما ((دومین)) مکانیزم یعنی تقویت سیستم ایمنی خوب ماها میدونیم که باید در روز حداقل دو عدد سیب بخوریم چون آنتی اکسیدان ۱۴۰۰ و یا یک عدد پرتقال بخوریم که آنتی اکسیدان ۲۴۰۰ هستش و خوردن اینها باعث میشه سیستم ایمنی بدن ما قوی باشه و در زمان بیماری سریعتر درمان بشیم و یا اینکه از به وجود آمدن یک سری توده های سرطانی و یا کیست جلوگیری بشه و اینکه چرا به قارچ گانودرما پادشاه گیاهان گفته می شود دلیلش اینکه قارچ گانودرما آنتی اکسیدانش ۹۲۴۴ هستش و این باعث شده خیلی از بیماری های بزرگی مثل ایدز نتونه وارد بدن شخص بشه و ((سومین)) مکانیزم گانودرما که از بین بردن آلرژیه بدنه و ضد حساسیته باعث میشه شخص نسبت به هر چیزی که آلرژی داره یا حساسیت داره از بین بره و دقیقا طبق اثرات فارمالوژیک خاصیت یک آنتی هیستامین قوی را دارد،((چهارمین))مکانیزمی که این قارچ انجام می دهدتنظیم کردن هورمون های بدن به دلیل محلول هایی مانند روی و…است. که باعث می شود تمام هورمون های زنانه و مردانه تنظیم شود و در زمان مناسب خود ترشح شوند مانند هورمون اندورفین،هورمون تستوسترون،هورمون ملاتونین،هورمون کورتیزول،هورمون آدرنالین، هورمون سروتونین و تمامی اینها در شادی انسان به موقع خوابیدن و…تاثیر گذار است، پنجمین مکانیزم گانودرما باعث بازسازی و ترمیم عضله ها و جوانسازی بدن می‌شود و کسانی که آب میان بافتی عضله ها ایشان آسیب دیده میتواند ترمیم کند و یا هر نوع نکروس شدن عضله ای را میتواند بهبود دهد. می خوام راجع به اجزای تشکیل دهنده قارچ گانودرما رو بهتون معرفی کنم قارچ گانودرما دارای چهار مولفه اصلی : پلی ساکاریدها: پلی ساکاریدها: کاهش کلسترول نامطلوب بدن، از بین بردن چربی،تقویت سیستم ایمنی، متوقف کردن رشد سلول های سرطانی ۲ تری ترپن ها(مواد تلخ):بهبود عملکرد گوارشی،ضد آلرژی ،ضد التهاب،ضد تومور ۳ ژرمانیوم ارگانیک(ماده معدنی کمیاب ): بهبود گردش جریان خون،افزایش انرژی و مانع از خستگی،تقویت سیستم ایمنی،دفع سموم از بدن ۴ سوپر اکسید دیسموتاز: موثر برای آنتی اکسیدان ها ضد رادیکال های آزاد و ضد پیری،کند کردن روند پیری و تسریع جوانسازی می باشد و گانودرما به خاطر داشتن این محلول‌ها +پتاسیم : افزایش شادابی و تحرک در فرد،کنترول فشار خون،کاهش خطر ابتلا به سکته ی مغزی +منیزیم : جلوگیری از حمله های قلبی،مفید برای سلامت اعضاء و کلیه ،ضدافسردکی، انرژی زا،کاهش بی خوابی +کلسیم: افزایش انعقاد خون،مفید برای دندان و استخوان +سدیم: تنظیم آب بدن،کمک به هدایت امواج عصبی،موثر در منقبض شدن عضلات ،تنظیم pH بدن +منگنز :رشد مو،جلوگیری از التهاب پوستی ،جلوگیری از تغییر رنگ پوست،جلوگیری از تغییر تهوع و استفراغ +آهن: اکسیژن رسانی بدن +روی: تولید و اصلاح هورمونهای رشد،تقویت سیستم ایمنی ،تسهیل هضم و … باعث عملکرد بهتر بدن میشود.

قهوه گاندورما

کورتادو/جیبرالتار:

علیرغم اسامی مختلف، تنها چیزی که کورتادو را از جیبرالتار (جبل الطارق) متمایز می کند کافی شاپی است که این قهوه را در آن سفارش می دهید. کورتادو یک اسپرسوی اسپانیایی است که با شیر جوشیده بریده می شود (کورتادو به اسپانیایی می شود “بریدن”). این نوشیدنی کوچکی است که فقط کمی بزرگتر از ماکیاتو است و در لیوان ۴ اونسی (۱۱۰ گرمی) سرو می شود. نام جیبرالتار یا جبل الطارق در سال ۲۰۰۵ توسط کافی شاپی واقع در سانفرانسیسکو اختراع شد و به نوعی لیوان شیشه ای اطلاق می شود.

انواع و اقسام قهوه را بشناسید
کورتادو/جیبرالتار:

ماکیاتو:

قهوه ماکیاتو که گاهی اسپرسو ماکیاتو هم خوانده می‌شود٬ قهوه‌ای است متشکل از اسپرسو و مقدار کمی شیر.

کلمه «ماکیاتو» در لغت به معنای «لکه‌دار شده» یا «نشان‌دار شده» است؛ قهوه ماکیاتو هم در حقیقت یعنی «اسپرسویی که با کمی شیر لکه‌دار شده باشد.»

به‌طور سنتی ماکیاتو از یک فنجان اسپرسو درست می‌شده و اندکی شیر که حکم «لکه» را داشته. بعدها این «نشان» یا «لکه» برای اشاره به شیر کف‌شده روی سطح قهوه استفاده می‌شده تا نشان‌ دهد که به اسپرسو کمی شیر – معمولا به اندازه یک قاشق ‌چای‌خوری – اضافه شده است.

باریستاها ناگزیر بوده‌اند به‌نحوی به پیش‌خدمتان بفهمانند که کدام اسپرسوی خالص است و کدام اسپرسویی‌ است که کمی شیر در آن ریخته شده. بنابراین روی اسپرسویی که شیر داشته٬ یک لکه شیر می‌گذاشته‌اند. این می‌تواند منشا نام‌گذاری «اسپرسو ماکیاتو» باشد.

ماکیاتو

آیس کافی:

آیس کافی نام نوشیدنی خنک تابستانی است که با قهوه سنگین و غلیظ تهیه می‌شود. دلیل استفاده از قهوه غلیظ در فرمولاسیون تهیه این معجون خوشمزه این است که موقع آب شدن یخ‌ها و حل شدن بقیه مواد، نوشیدنی ما خیلی رقیق نشود .در کشور های مختلف جهان افزودنی‌های متفاوتی به این نوشیدنی سرد اضافه می‌کنند اما پایه اصلی آن قهوه با یخ و کمی شیر و شکر یا بستنی است.نکته مهم و کلیدی در مورد تهیه این نوع آیس کافی بعد از غلیظ بودن قهوه این است که قهوه ای که آماده می کنیم نباید تفاله داشته باشد و یا به تعبیر ساده تر باید از قهوه اسپرسو و یا دیگر انواع قهوه‌ که توسط دستگاه تهیه شده و از فیلتر عبور کرده استفاده شود . از همین رو چون قهوه‌های ترک دارای تفاله می باشند برای تهیه آیس کافی مناسب نیستند .

آیس کافی

کافه موکا/موکاچینو

نوع شکلاتی کافه لاته است مانند یک کافه لاته بر اساس اسپرسو و شیر داغ تهیه می‌شود اما به آن شکلات شیرین غالباً به شکل پودر کاکائو اضافه می‌شود. موکا را همچنین می‌توان با شکلات تلخ یا شیرشکلاتی تهیه نمود. در برخی کشورها و گویش‌ها کافه موکا را با نام موچاچینو می‌شناسند.

منظور از کافه موکا می‌تواند شکلات داغ که به آن مقداری قهوه اسپرسو اضافه شده است باشد. مانند کاپوچینو یک قهوه موکا می‌تواند شامل یک لایه شیر یا خامه به جای شکلات داغ در بالایش باشد. همچنین می‌توان برای خوشمزه تر کردن نوشیدنی اندکی پودر کاکائو یا مارشملو به سطح آن اضافه کرد. نوع سفید قهوه موکا مانند نوع اصلی تهیه می‌شود فقط به جای شکلات معمولی از شکلات سفید استفاده می‌شود.

کافه موکا/موکاچینو

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *